Herrens frygt er visdoms grundlag.

Fra "I Guds hånd". 
Andagt til 21. september. 
Af Herbert Neimanas.  

"Herrens frygt er visdoms grundlag, at kende den hellige er forstand" Ordspr. 9:10. 
Livet er ikke let. Der skal stor visdom til at for at kunne leve det på rette måde. Når nogen lever et rigere liv end andre, så hænger det sammen med deres visdom til at leve. De ydre kår har i virkeligheden ingen betydning for livsværdien.

 I Jakobs brev 1:5 står der: ”Men hvis nogen af jer står tilbage i visdom, da skal han bede om at få den fra Gud” Det er da forunderligt, at vi må bede til Gud om den visdom, som vi alle har brug for.

Vi behøver visdom til at vælge ret på alle livets områder. Hver eneste dag stilles vi over for større og mindre valg, som har indvirkning på vor karakter – og der på vort liv.

Det er godt at være i besiddelse af kundskab, men til at leve et lykkeligt og velsignet liv er der brug for noget mere: da har vi brug for visdom fra Gud. ”.. hvis nogen af jer står tilbage i visdom ..”

 - Du må ikke føle dig stødt af dette ord, som om du blev betegnet for at være dum. Hvem står egentlig ikke tilbage i visdom? Hvem må ikke med sorg tænke tilbage på mange fejlgreb i livet? De står der med vidnesbyrd om, hvor lidt visdom vi var i besiddelse af. Og erfarer vi ikke dagligt, at vi ødelægger chancer og muligheder – i stedet for at udnytte dem til velsignelse for andre og for os selv.

Bare vi dog havde noget mere visdom! Ja, - men så må vi nok hellere undersøge, hvordan det står til med vort kendskab til Herren og med Herrens frygt, for det er ifølge dagens ord visdoms grundlag.

Bed om visdom til at leve ret. Bed om Guds Ånd, som er visdommens Ånd, at den dagligt må lede dig, så du ikke går fejl af vejen. Hvis vi ønsker at få del i mere visdom, må vi gennemgå Guds skole. Og den finder vi ved Jesu fødder.