Kun Én Gud.

Fra "I Guds hånd"
Andagt til 15. august.
Af Herbert Neimanas.


"Der er kun en Gud, og kun en mellemmand imellem Gud og mennesker: mennesket Kristus Jesus, der gav sig selv som løsesum for alle."  1. Tim. 2:5-6

At der er en højere magt bag ved det hele, tror de fleste mennesker. Forbinde denne magt med Gud i Himmelen kan en del af dem også. Men at tro, at Gud har sendt sin Søn til verden i menneskeskikkelse, og at han skulle være for eneste mulighed for frelse, kan mange ikke få sig selv til at tro. Når Jesus Kristus kommer på tale, bliver mennesker enten tavse, eller også ilde berørte og irriterede.

Uanset, hvordan vi måtte være indstillet, kommer vi alle til at indordne os under Gud og den måde, han har lagt frelsen til rette på.

Og Gud har stillet Jesus Kristus imellem sig selv og os som mellemmand og forsoner. Jesus gav sig selv som løsesum for os og skabte derigennem en bro mellem den hellige Gud og den faldne slægt. Nu siger Gud, at vi må benytte denne bro. Alle andre veje er lukkede!

Vi har intet at påberåbe os over for Gud. Selvom vi skulle komme frem for Gud udelukkende med det bedste, vi har præsteret, ville vi alligevel gå fortabt. Ingen synder kan uden om Jesus nærme sig Gud et eneste skridt.

Men evangeliet viser os, at Jesu stedfortrædende soning er så mægtig, at hvert eneste menneske i slægten er berettiget til at få del i hans frelses fylde. Vi får lov at nyde forsoningens egentlige frugt: at være i Kristus, Han har købt os fri fra hele vort synde-ansvar. Han holder mål for Gud.

Tag din tilflugt til Jesus og sæt fuldt ud dit håb til ham.