Megen frugt.

Fra "Kristus vor retfærdighed"
Andagt til dag 27.
Av C.O. Rosenius.

”Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt…” Joh. 15,5.
Én ting skal vi mærke os her: Det er hele tiden om frugt, Herren taler. Nåde og forladelse skænker han os frit og for intet. Barnekår hos Gud og det evige liv er en gave, som er vundet til os ved Kristi blod. Men eftersom det nu er blevet vor lykkelige lod at eje alt dette i troen og leve i et nåderige, hvor ingen lov kan fordømme os, og ingen synd bliver tilregnet os, så vil han, at vi ikke skal "misbruge Guds nåde til løsagtighed" eller være "uden frugt i erkendelsen af vor Herre Jesus Kristus". Tværtimod vil han, at vi skal blive stadig rigere på alt godt, Gud til ære og vore medmennesker til velsignelse.

Med dette for øje tilskynder og opmuntrer han os, tugter og renser os, for at vi skal bære mere frugt. Han siger endog om dem, der bliver i ham, at de skal bære megen frugt!

I denne henseende er der stor forskel på kristne. Der er kristne, der næsten strømmer over af kærlig¬hed og gode gerninger, medens andre er langt mindre rige på frugt. Endelig er der også nogle, som er så ligegyldige og ufrugtbare, at de tilsyneladende knap nok ved, at de "ikke længere skal leve for sig selv, men for ham, der døde og opstod for dem."