Hvem kan skille os fra Kristi kærlighed.

Fra "I Guds hånd"
Andagt til 25. juli.
Af Herbert Neimanas.

"Hvem vil kunne skille os fra Kristi kærlighed?" Rom. 8:35.
”Guds kærlighed er langt, langt større, end pen og tunge tolke kan” står der i en sang. Og det er sandt. Guds kærlighed er så stor og så rig, at den ikke kan beskrives af nogen.

I Efeserbrevets 3. kapitel ønsker Paulus, at vi må kunne fatte, hvor stor bredden og længden og højden og dybden er af Kristi kærlighed. Tænk, om vi kunne forstå det, som overgår al erkendelse! Men også Paulus havde indset, at det var umuligt at tolke Guds kærlighed.

Når vi åbner os for Guds kærlighed, oplever vi den som en stille dyb lykke og glæde. Man vi kan ikke forklare den. Det nærmeste, vi kan komme, er at betragte den lidende og døende Frelser på Golgatas kors. Der ser vi ind i Guds kærligheds dyb!

Og nu siger Gud til os, at ingen magt i hele verden vil kunne skille os fra hans kærlighed. Intet skal kunne hindre Gud i at elske os, intet kan bringe hans kærlighed til ophør. Onde mennesker, Satan, verdens åndemagter, trængsler, forfølgelser, angst og meget andet forsøger at skille os fra Guds kærlighed. Men det vil ikke lykkes for dem!

I perioder af anfægtelse kan en kristen være bange for, at Gud er holdt op med at elske ham. Noget af det sværeste er, når man føler sig revet ud af Hans kærligheds favn. Da kan det hjælpe at mindes, at han har lovet:

”Jeg vil aldrig slippe dig og aldrig forlade dig” Der står om Jesus: ”Og som han havde elsket sine egne her i verden, elskede ham dem til det sidste.”

Hans kærlighed holder hele vejen. Den er uforanderlig.