Et nyt liv.

Fra "Kristus vor retfærdighed"
Andagt til dag 24.
Av C.O. Rosenius.

”…befriet fra synden ...får I den frugt, at I helliges” Rom. 6,22.

Retfærdigheden fra Gud med alt, hvad dertil hører: frihed fra synden, loven, Guds vrede, evig død osv., er noget færdigt og afsluttet - noget, der er sket. Helliggørelsen derimod - Åndens værk i os med alt, hvad dertil hører: tro, kærlighed og gudsfrygt - er noget, der endnu ikke er afsluttet, noget, der fortsat finder sted.

Spørger nogen, hvor stor hellighed han må være i besiddelse af for at blive benådet og frelst, så er svaret allerede givet: Ingen overhovedet! Du må først blive benådet og frelst, blive frigjort fra synden, før den sande helliggørelse kan så meget som begynde!

Spørger nogen derimod, hvor stor den hellighed må være, der som troens frugt skal bevise, at troen er ægte, så ser vi af ovenstående vers: "får I den frugt, at I helliges ... ", at en levende og sand tro altid vil følges af et nyt, helligt sind - det er det, som Skriften kalder "et rent hjerte" - og et helt nyt liv.

Dette nye, åndelige liv er ikke noget, mennesket selv kan skabe. Det er en delagtighed i Guds natur og derfor så fint og så rent, at det øjeblikkeligt reagerer mod synd. Derfor kan kristne aldrig gøre noget, der er blevet dem bevidst som synd, uden at de lider under det, kæmper imod det og ønsker, at de ikke alene var fri for synden, men også for fristelsen.