Glæd jer i Herren!

Fra "I Guds hånd"
Andagt til 19. juni.
Af Herbert Neimanas.

"Glæd jer altid i Herren, jeg siger igen: Glæd jer!" Filipperbrevet 4:4.
Alle mennesker ønsker at få del i glæden. Man leder og jager efter glæden, men bliver skuffet. Meget af det, som kaldes glæde, har ikke noget med ægte og varig glæde at gøre. Det er kun tomhed og bedrag.

Kilden til ægte og varig glæde finder vi kun hos Gud. Bibelen siger: ”I skal øse vand med glæde af frelsens kilder”

”Herrens glæde er jeres styrke” ”Glæd jer altid i Herren” Vejen til denne glæde går gennem bøn i Jesu navn. Der står i Johannes Ev. 16:24:”Indtil nu har I ikke bedt om noget i mit navn, bed, så skal I få, for jeres glæde må blive fuldkommen”

Hvordan kan bøn i Jesu navn gøre os glade? Fordi bønnen i Jesu navn gør Gud til en virkelighed for os. Glæden over at få hjælp er stor. Glæden over at møde Gud er større. Der findes ingen større glæde på jorden end at leve i et fortroligt samfund med Gud. Det er større end alt andet.

I grunden burde hver dag være en stor festdag for os. For hver dag oplever vi på ny syndernes forladelse. Vi oplever Guds store kærlighed, nåde og omsorg. Tænk, at vi dagligt i evangeliet får lov til at stige op på forklarelsens bjerg, være sammen med Jesus – og stige ned med et genskin fra mødet med ham.

Dagens ord opmuntrer os til altid at være glade. Det er ingen sag, når vi har det godt. Men kan vi være glade, når modgang og lidelse rammer os? Nogle tror, at lidelse er helt uforeneligt med lykke. Men en kristen kan erfare en stille og dyb glæde midt i lidelsen og modgangen. Der er meget, som prøver at stjæle vor glæde i Gud. Det kan være ydre eller indre nød, ofte er det en blanding af begge dele. Men så længe Jesus bor i hjertet, findes glæden og lovsangen der.