Elsk ikke verden.

Fra "I Guds hånd"
Andagt til 2. juni.
Af Herbert Neimanas.

"Elsk ikke verden, ej heller det, der er i verden. Hvis nogen elsker verden, så er Faderens kærlighed ikke i ham." 1.Johs. 2:15.

Verdslighed – det er at være optaget af alt i denne verden, som udvander vor kristendom, gør os åndeligt sløve og uden slagkraft i troens kamp. Derfor skal vi vogte os for verdsligheden.

Jesus ved, at vi er i verden. Og vi er nødt til at blive her, så længe vi lever. Det ved han også. Selv om vi gik i kloster, er også det en del af verden. Og syndens tilbøjeligheder flytter altid med mennesker! Jesus beder for os, at vi må blive bevaret. Det gør godt at vide.

I sin ypperstepræstelige bøn (Johs. Kap 17) siger han til sin himmelske Far:

”Jeg beder ikke om, at du vil tage dem ud af verden, men at du vil bevare dem fra det onde” Og det vil Gud gøre!

Vi kan ikke undgå at møde forskellige fristelser, fordi vi her i verden må leve side om side med vantro og synd. Men det forunderlige er, at vi som kristne kan være omgivet af det onde, blive angrebet af Djævelen, blive fristet – og alligevel blive bevaret hos Gud og i hans kærlighed. Det er det, Jesus beder om: ”Bevar dem fra det onde!”

Også i Fadervor er denne bøn med: ”Led os ikke i fristelse, men fri os fra det onde”

Lad os ikke glemme, at Jesus forstår vor kamp, når Djævelen angriber og frister os. Han har jo selv kæmpet. Han lider med os – og kæmper med os. Han vil stå ved vor side og hjælpe os frem til sejr.

Men det er vigtigt – ja, afgørende, at vi hele tiden holder os tæt ind til Jesus som overhovedet muligt. Det er betingelsen for, at han kan fri os fra det onde.